14 Aralık 2016 Çarşamba

Plotaroute - Ücretsiz Rota Servisi

Sizlere sadece üye girişi yapmanızın yeterli olduğu, bisikletten yürüyüşe, otomobilden motosiklete, keyfinizce kullanabileceğiniz bir rota hazırlama sitesinden bahsetmek istiyorum.
(Doğru ayarlar yapılırsa balonla dünya turu bile planlayabilir)





plotaroute.com hem farklı kullanıcılardan gelen bilgileri hemde yerel ve ulusal harita bilgilerini harmanlıyor. Gideceğiniz yolun yaya veya bisikletli alternatiflerini görebiliyor en önemlisi yolun hangi kısmında ne kadar eğimle karşılaşacağınızı, totalde ne kadar yokuş inip ne kadar çıkacağınızı söylüyor.

Yükselme veya % Cinsinden çileli yokuş analizi












Bu yokuş analizinde en güzel detay ise iniş ve çıkış için yaklaşık hızınızı hesaplayıp, rota süresini gerçekçi şekilde vermesi. Kabaca ben yokuşları şu hızda, düz alanları şu hızda çıkarım diyorsunuz ve plotaroute.com size kampınız veya konaklama seçeneklerinizi gözden geçirme şansı tanıyor.

İniş ve Çıkış hızlarını belirlediğimiz ekran













Özellikle tur bisikletçileri ve kampçılar için başarılı ve ücretsiz bir harita sitesi plotaroute.com.
Bu eğim analizi özelliği dışında rotanızı video olarak izletmesi (sizin istediğiniz sürüş hızında), istediğiniz ebatta çıktı almanızı sağlaması gayet kullanışlı. 5-6 Günlük turunuzu 5-6 sayfa A4 şeklinde detaylıca bastırabilir ve gps ya da telefon kullanmadan rotada kalabilirsiniz.

Video ekranı














Tüm bu özellikler dışında plotaroute.com civardaki denenmiş veya denenmemiş rotaları, planladığınız tarihin hava durumunu, rotanızı özel tutma ya da paylaşma seçeneklerini sunuyor.
Tüm tur bisikletçileri ve kampçılara tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder